Dýňová bábovka - LC
Vláčný lowcarb dezert z dýně, na podzimní posezení u kávy jako stvořený :) www.veseleavokado.cz - najdete spoustu dalších receptů
- 1h
- 16 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Vaření
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 350 g |
vaječný bílek | 3 kusy |
vaječný žloutek | 3 kusy |
máslo čerstvé | 40 g |
mandlová mouka | 80 g |
mandlová mouka odtučněná | 30 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
skořice mletá | 2 lžičky |
xylitol, cukr březový | 2 lžíce |
citronová šťáva, čerstvá | 0,5 lžičky |
aroma do potravin, mandle | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Dýni nakrájíme na kostky a uvaříme do měkka. Scedíme, rozmixujeme na pyré a necháme vychladit. Obě mouky prosejeme, přidáme kypřidlo a skořici. Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Formu vymažeme máslem a vysypeme odtučněnou mandlovou moukou. Troubu předehřejeme na 160–170°C.
-
Bílky vyšleháme se sladidlem a citrónovou šťávou do tuha. Žloutky vyšleháme do husté pěny, přidáme máslo, jemně vmícháme dýňové pyré, mouku a nakonec i vyšlehané bílky. Nalijeme do připravené formy a pečeme přibližně 40min.
-
Vyklopíme po mírném vychladnutí. Zdobíme LC bílou čokoládou a oříšky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů