Dýňová bábovka - LC

Veselé avokádo

Vláčný lowcarb dezert z dýně, na podzimní posezení u kávy jako stvořený :) www.veseleavokado.cz - najdete spoustu dalších receptů

Dýňová bábovka - LC

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
dýně Hokkaido 350 g
vaječný bílek 3 kusy
vaječný žloutek 3 kusy
máslo čerstvé 40 g
mandlová mouka 80 g
mandlová mouka odtučněná 30 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička
skořice mletá 2 lžičky
xylitol, cukr březový 2 lžíce
citronová šťáva, čerstvá 0,5 lžičky
aroma do potravin, mandle 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Dýni nakrájíme na kostky a uvaříme do měkka. Scedíme, rozmixujeme na pyré a necháme vychladit. Obě mouky prosejeme, přidáme kypřidlo a skořici. Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Formu vymažeme máslem a vysypeme odtučněnou mandlovou moukou. Troubu předehřejeme na 160–170°C.

  2. Bílky vyšleháme se sladidlem a citrónovou šťávou do tuha. Žloutky vyšleháme do husté pěny, přidáme máslo, jemně vmícháme dýňové pyré, mouku a nakonec i vyšlehané bílky. Nalijeme do připravené formy a pečeme přibližně 40min.

  3. Vyklopíme po mírném vychladnutí. Zdobíme LC bílou čokoládou a oříšky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů