Dvoubarevný švestkový koláč s mandlemi

Dagmar Kazdová

Dvoubarevný švestkový koláč s mandlemi

Suroviny pro 24 osob

Čeho Kolik
polohrubá mouka 2 hrnky
mléko polotučné 1,5% tuku 1,5 hrnků
cukr krupice 1 hrnek
kypřící prášek do pečiva 0,5 kusu
vajíčka 1 kus
tuk ztužený na pečení - Hera 1 kus
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce
švestky 500 g
mandle lupínky 100 g

Postup přípravy

  1. Máslo (nebo tuk) ušleháme s celým vejcem a cukrem do pěny. Přidáme mléko, mouku a prášek do pečiva. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu obarvíme kakaem.

  2. Na dno pekáče o velikosti cca 28 x 38 cm dáme pečící papír, nalijeme tmavou část těsta, pak světlou a na to řeznou stranou nahoru půlky švestek, které obalíme v cukru. Pečeme asi 30 minut na 200 °C. Těsně před dopečením posypeme mandlovými lupínky a na minutku koláč ještě zapečeme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů