Dvoubarevný švestkový koláč s mandlemi
- 1h
- 24 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 24 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
polohrubá mouka | 2 hrnky |
mléko polotučné 1,5% tuku | 1,5 hrnků |
cukr krupice | 1 hrnek |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 kusu |
vajíčka | 1 kus |
tuk ztužený na pečení - Hera | 1 kus |
kakaový prášek, holandské kakao | 2 lžíce |
švestky | 500 g |
mandle lupínky | 100 g |
Postup přípravy
-
Máslo (nebo tuk) ušleháme s celým vejcem a cukrem do pěny. Přidáme mléko, mouku a prášek do pečiva. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu obarvíme kakaem.
-
Na dno pekáče o velikosti cca 28 x 38 cm dáme pečící papír, nalijeme tmavou část těsta, pak světlou a na to řeznou stranou nahoru půlky švestek, které obalíme v cukru. Pečeme asi 30 minut na 200 °C. Těsně před dopečením posypeme mandlovými lupínky a na minutku koláč ještě zapečeme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů