- 30m
- 16 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
3 kusy |
3 kusy |
360 g |
360 g |
10 g |
10 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
140 g |
140 g |
30 g |
30 g |
3 kusy |
3 kusy |
300 ml |
300 ml |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Ovesné vločky rozmixujeme v mixéru na jemno a vsypeme do mísy. Jablka zbavíme slupky, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme v mixéru na pyré a přidáme do mísy k vločkám.
-
Bílky a žloutky oddělíme - z bílků ušleháme sníh. K ovesným vločkám s jablky přidáme žloutky, rozpuštěné kokosové máslo (olej), jogurt, stévii a jedlou sodu. Vše pořádně promícháme, vmícháme ušlehaný sníh z bílků a podle konzistence přidáme ještě kefír - těsto by mělo být trochu hutnější, ale ne tuhé jak kámen.
-
Polovinu těsta si oddělíme do jiné mísy a přidáme k němu kakao.
-
Do silikonové formy (nebo formy vymazané kokosovým olejem a vysypané ovesnými vločkami) střídavě naléváme světlé a tmavé těsto. Šup s tím do trouby na 180 stupňů a za 40 minut je hotovo.
Makronutrienty
68%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 613 kJ | 588 kJ |
Kalorická hodnota | 147 kcal | 141 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
23,8 g
2,21 g |
22,8 g
2,12 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,38 SVJ | 2,28 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,91 g
2,23 g |
4,71 g
2,14 g |
Bílkoviny | 6,1 g | 5,85 g |
Sůl | 0,835 g | 0,801 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů