Dušičkový speciál aka Dýňové medvědí mléko

Jídelní plán

Dušičkový speciál aka Dýňové medvědí mléko 1 další fotka

Dušičkový speciál, mimořádně vhodný pro Halloweenskou párty a na kost zmrzlé rodiče:)

Postup přípravy

  1. Dýni hokkaido nakrájíme na malé kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme koření - většinu skořice, hřebíček, muškátový oříšek, zázvor a vanilkový extrakt. Přilijeme cca deci vody. Uvaříme do měkka. Vodu vydusíme. Přilijeme část mléka a tyčovým mixérem nebo blenderem vymixujeme dohladka.

  2. Přilijeme zbylé mléko a ohřejeme, ale nevaříme. Přimícháme rum (můžeme i šlehačku) a ještě jednou promixujeme. Kdo má chuť si přisladit, přidá lžičku medu - na LC může použít trošku xylitolu.

    Pokud jsme smetanu už nenalili do horkého drinku, vyšleháme ji a nápoj zdobíme šlehačkou a zbytkem skořice.

  3. Z uvedených surovin získáte dvě pořádné porce a nebo tři menší hrníčky nádherně voňavého, napěněného dýňového mléka.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte