Dušené vepřové maso s žampionovou omáčkou - LC

Oli

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Dušené vepřové maso s žampionovou omáčkou - LC

Moc dobrý nízkosacharidový oběd...žampionová omáčka je skvělá, hlíva by byla ještě lepší...

Postup přípravy

  1. Maso si okořeníme, orestujeme na ghí a dáme do papiňáku, přidáme koření a trochu podlijeme Dusíme asi 1 hodinu. Vypneme a necháme dojít.

  2. Mezitím si žampiony nakrájíme na silnější pláty či šestinky.

    Cibuli nakrájíme nadrobno.

    Na ghí restujeme cibuli, přidáme žampiony, osolíme, opepříme, lehce podlijeme a dusíme asi 15 minut.

  3. Šťávu s cibulí si rozmixujeme - zahustí nám. Nakonec přilijeme smetanu, lžíci hořčice, necháme přejít varem a hotovo.

  4. Suroviny na knedlík si dobře smícháme v hrnku, dáme do MV na 2 minuty.

    Hotové opatrně vyklopíme a nakrájíme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte