Dušené vepřové maso s žampionovou omáčkou - LC
Moc dobrý nízkosacharidový oběd...žampionová omáčka je skvělá, hlíva by byla ještě lepší...
- 1h:40m
- 6 porcí
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Papinův hrnec
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová plec | 900 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
kořenicí směs houbové koření | 1 lžička |
pepř černý celý | 5 kuliček |
nové koření | 5 kuliček |
bobkový list celý sušený | 3 listy |
žampiony čerstvé | 500 g |
cibule | 2 kusy |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
smetana na vaření | 200 ml |
hořčice plnotučná | 1 lžíce |
len, lněné semínko mleté | 6 lžiček |
mandlová mouka | 3 lžičky |
vajíčka | 1 kus |
tvaroh měkký tučný | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
kypřící prášek do pečiva | 0,3 lžičky |
Postup přípravy
-
Maso si okořeníme, orestujeme na ghí a dáme do papiňáku, přidáme koření a trochu podlijeme Dusíme asi 1 hodinu. Vypneme a necháme dojít.
-
Mezitím si žampiony nakrájíme na silnější pláty či šestinky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Na ghí restujeme cibuli, přidáme žampiony, osolíme, opepříme, lehce podlijeme a dusíme asi 15 minut.
-
Šťávu s cibulí si rozmixujeme - zahustí nám. Nakonec přilijeme smetanu, lžíci hořčice, necháme přejít varem a hotovo.
-
Suroviny na knedlík si dobře smícháme v hrnku, dáme do MV na 2 minuty. Hotové opatrně vyklopíme a nakrájíme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů