Dušené vepřové maso s žampionovou omáčkou - LC

Oli

Moc dobrý nízkosacharidový oběd...žampionová omáčka je skvělá, hlíva by byla ještě lepší...

Dušené vepřové maso s žampionovou omáčkou - LC

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
vepřová plec 900 g
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
sůl 1 lžička
kořenicí směs houbové koření 1 lžička
pepř černý celý 5 kuliček
nové koření 5 kuliček
bobkový list celý sušený 3 listy
žampiony čerstvé 500 g
cibule 2 kusy
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
smetana na vaření 200 ml
hořčice plnotučná 1 lžíce
len, lněné semínko mleté 6 lžiček
mandlová mouka 3 lžičky
vajíčka 1 kus
tvaroh měkký tučný 1 lžíce
sůl 1 špetka
kypřící prášek do pečiva 0,3 lžičky

Postup přípravy

  1. Maso si okořeníme, orestujeme na ghí a dáme do papiňáku, přidáme koření a trochu podlijeme Dusíme asi 1 hodinu. Vypneme a necháme dojít.

  2. Mezitím si žampiony nakrájíme na silnější pláty či šestinky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Na ghí restujeme cibuli, přidáme žampiony, osolíme, opepříme, lehce podlijeme a dusíme asi 15 minut.

  3. Šťávu s cibulí si rozmixujeme - zahustí nám. Nakonec přilijeme smetanu, lžíci hořčice, necháme přejít varem a hotovo.

  4. Suroviny na knedlík si dobře smícháme v hrnku, dáme do MV na 2 minuty. Hotové opatrně vyklopíme a nakrájíme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů