- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Ledvinky očistíme, zbavíme je všech tvrdých částí, nakrájíme na proužky a důkladně několikrát propláchneme studenou vodou. Potom je namočíme do čisté vody a necháme přes noc louhovat v ledničce.
-
Ledvinky znovu důkladně propláchneme ve studené vodě a nakonec jednou v horké vodě.
-
Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme ledvinky a koření kromě soli. Mírně podlijeme vývarem a dusíme cca 20 minut.
-
V hrnku ve studeném rozmícháme mouku a ledvinky zahustíme. Opět povaříme.
-
Nakonec osolíme a se solí už nevaříme, aby ledvinky neztvrdly.
Tip
Podáváme s pečivem nebo s rýží.
Makronutrienty
24%
61%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 294 kJ | 446 kJ |
Kalorická hodnota | 70,2 kcal | 107 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,55 g
0,558 g |
5,39 g
0,847 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,355 SVJ | 0,539 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,29 g
0,994 g |
3,47 g
1,51 g |
Bílkoviny | 9 g | 13,7 g |
Sůl | 1,24 g | 1,89 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů