DUŠENÁ ZELENINA S RAJČATOVO-SEZAMOVOU OMÁČKOU

Vařím k běhu

Je to rychlé, zdravé a barevné:)

DUŠENÁ ZELENINA S RAJČATOVO-SEZAMOVOU OMÁČKOU

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
květák 0,5 kusu
brokolice 0,5 kusu
mrkev 2 kusy
sůl himálajská jemná 0,25 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
cibule 1 kus
kokosový olej 1 lžíce
rajčata 5 kusů
voda vlažná 1 hrnek
sezamové semínko světlé 3 lžíce

Postup přípravy

  1. Půl hlávky květáku a půl hlávky brokolice rozlámeme na růžičky, dvě mrkve pokrájíme na plátky, Zeleninu osolíme bílou himalájskou solí, opepříme, zalijeme vodou a podusíme dokřupava.

  2. Mezitím na kousky pokrájíme velkou cibuli a na lžíci kokosového oleje ji osmahneme, přidáme 5 středních rajčat, hrnek vody a povaříme do změknutí rajčat. Poté zahustíme přidáním tří lžíce namletého bílého loupaného sezamu. Pokud je omáčka moc hustá, přidáme vodu.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů