DUŠENÁ ZELENINA S RAJČATOVO-SEZAMOVOU OMÁČKOU
Je to rychlé, zdravé a barevné:)
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
- Dušení
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Paleo
- Primal
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
květák | 0,5 kusu |
brokolice | 0,5 kusu |
mrkev | 2 kusy |
sůl himálajská jemná | 0,25 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
cibule | 1 kus |
kokosový olej | 1 lžíce |
rajčata | 5 kusů |
voda vlažná | 1 hrnek |
sezamové semínko světlé | 3 lžíce |
Postup přípravy
-
Půl hlávky květáku a půl hlávky brokolice rozlámeme na růžičky, dvě mrkve pokrájíme na plátky, Zeleninu osolíme bílou himalájskou solí, opepříme, zalijeme vodou a podusíme dokřupava.
-
Mezitím na kousky pokrájíme velkou cibuli a na lžíci kokosového oleje ji osmahneme, přidáme 5 středních rajčat, hrnek vody a povaříme do změknutí rajčat. Poté zahustíme přidáním tří lžíce namletého bílého loupaného sezamu. Pokud je omáčka moc hustá, přidáme vodu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů