Je to rychlé, zdravé a barevné:)
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Zelenina | |
---|---|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 kusy |
2 kusy |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
5 kusů |
5 kusů |
1 hrnek |
1 hrnek |
3 lžíce |
3 lžíce |
Postup přípravy
-
Půl hlávky květáku a půl hlávky brokolice rozlámeme na růžičky, dvě mrkve pokrájíme na plátky, Zeleninu osolíme bílou himalájskou solí, opepříme, zalijeme vodou a podusíme dokřupava.
-
Mezitím na kousky pokrájíme velkou cibuli a na lžíci kokosového oleje ji osmahneme, přidáme 5 středních rajčat, hrnek vody a povaříme do změknutí rajčat. Poté zahustíme přidáním tří lžíce namletého bílého loupaného sezamu. Pokud je omáčka moc hustá, přidáme vodu.
Makronutrienty
59%
18%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 173 kJ | 2 819 kJ |
Kalorická hodnota | 41,4 kcal | 674 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,26 g
2,16 g |
85,6 g
35,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,526 SVJ | 8,56 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,06 g
0,99 g |
33,5 g
16,1 g |
Bílkoviny | 1,64 g | 26,7 g |
Sůl | 0,128 g | 2,09 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů