Dušená mrkev

Soucitně.cz

Velice snadný recept na jídlo plné betakarotenu.

Dušená mrkev

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
mrkev 2 kusy
olej řepkový 1 lžíce
jíška světlá 10 g
sůl 0,5 lžičky
pepř černý mletý 3 špetky

Postup přípravy

  1. Mrkev nastrouháme nahrubo, opražíme na troše oleje, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 15 minut.

  2. Po chvíli přidáme světlou jíšku (v jiném kastrole zahřejeme olej s moukou a mícháme do zežloutnutí nebo použijeme instantní jíšku), zamícháme, osolíme, opepříme, přidáme jednu až dvě špetky muškátu.

  3. Podáváme s vařenými bramborami. Výborná je i s nakrájenou a opečenou seitanovou "chorizo" klobáskou, kterou lze koupit v DM.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů