Dušená mrkev
Velice snadný recept na jídlo plné betakarotenu.
- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
- Dušení
- Historické
- Obědy a večeře
- Orestování
- Přílohy
- Recepty po babičce
- Rostlinný původ
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
mrkev | 2 kusy |
olej řepkový | 1 lžíce |
jíška světlá | 10 g |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 3 špetky |
Postup přípravy
-
Mrkev nastrouháme nahrubo, opražíme na troše oleje, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 15 minut.
-
Po chvíli přidáme světlou jíšku (v jiném kastrole zahřejeme olej s moukou a mícháme do zežloutnutí nebo použijeme instantní jíšku), zamícháme, osolíme, opepříme, přidáme jednu až dvě špetky muškátu.
-
Podáváme s vařenými bramborami. Výborná je i s nakrájenou a opečenou seitanovou "chorizo" klobáskou, kterou lze koupit v DM.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů