Dušená cibule k masu
I když to není vyloženě omáčka, její použití je podobné. U nás nechybí snad na žádné grilovačce, ale hodí se nejen k hamburgerům, flank steaku, krkovičce, ale i k pečenému nebo restovanému vepřovému či drůbežímu masu.
- 45m
- 4 porce
- jednoduché
- Americké
- Dušení
- Evropská
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Paleo
- Párty
- Primal
- Přílohy
- Vaříme ze základu
- Whole30
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cibule | 4 kusy |
vepřové sádlo | 0,5 lžíce |
Postup přípravy
-
Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
-
Do kastrůlku dejte sádlo a na něj nasypte nakrájenou cibuli. Zaklopte pokličkou a na mírném plameni duste cibuli ve slastní šťávě alespoň 30 minut. Pokud by v ní bylo stále moc tekutiny, kastrůlek odklopte a přebytečnou vodu odvařte.
-
Dušenou cibuli podávejte teplou jako "omáčku" k masu.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů