Dušená cibule k masu

Kateřina Gallinová

Dušená cibule k masu

I když to není vyloženě omáčka, její použití je podobné. U nás nechybí snad na žádné grilovačce, ale hodí se nejen k hamburgerům, flank steaku, krkovičce, ale i k pečenému nebo restovanému vepřovému či drůbežímu masu.

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.

  2. Do kastrůlku dejte sádlo a na něj nasypte nakrájenou cibuli. Zaklopte pokličkou a na mírném plameni duste cibuli ve slastní šťávě alespoň 30 minut. Pokud by v ní bylo stále moc tekutiny, kastrůlek odklopte a přebytečnou vodu odvařte.

  3. Dušenou cibuli podávejte teplou jako "omáčku" k masu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte