Duroc steak, sýrová placka, hranolky z bílé ředkve a dip s medvědím česnekem
Další lowcarb recepty tu: @hrisny_lowcarb https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřové maso | 200 g |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžička |
sůl | 2 špetky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
vajíčka | 3 kusy |
sýr eidam 45%, strouhaný | 100 g |
mandlová mouka | 4 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 špetka |
kmín drcený | 1 lžička |
tymián sušený | 0,2 lžičky |
sůl | 1 špetka |
bílý jogurt | 70 g |
kořenicí směs medvědí směs | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso okořeníme a na másle zprudka opečeme ze všech stran dozlatova. Poté dáme do trouby vyhřáté na 170 stupňů na 8-10 minut. Vytáhneme a necháme chvíli odpočinout.
-
Placka: Vše smícháme, nalijeme do nepřilnavé formy a pečeme na 180 stupňů dozlatova. Mezitím si připravíme dip smícháním surovin.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů