Dukátové buchtičky

Danula

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Dukátové buchtičky

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého nadrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Jakmile droždí vykyne, přidáme 50 g rozpuštěného másla (30g si necháme na vymazání formy) a další suroviny a zpracujeme hladké těsto. Necháme kynout.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, vyválíme dlouhé válečky, nakrájíme je na malé kousky a ty naskládáme do máslem vymazané formy a každou zvlášť ze všech stran pomažeme rozpuštěným máslem (30g).

  3. Buchtičky ve formě necháme zakryté pod igelitem asi 40 minut kynout a pak péčeme cca 30 minut na 160 stupňů. Ještě horké opět potřeme máslem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte