Držková z hlivy - LC
Ďaľšia skvelá polievka, ktorej chuť je nezabudnuteľná. My si ju pripravíme v zdravej verzii, low carb a bude hustá, aj bez použitia múky. Pre viac inšpirácií sledujte môj Instagram https://www.instagram.com/chutne_chudni_lowcarb...
- 30m
- 4 porce
- středně obtížné
- Historické
- Lchf, low carb
- Mixér
- Obědy a večeře
- Orestování
- Paleo
- Polévky
- Primal
- Recepty po babičce
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Whole30
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hlíva ústřičná, čerstvá | 500 g |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 3 kusy |
cuketa | 1 kus |
paprika sladká mletá | 1 lžíce |
kmín mletý | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
majoránka sušená drhnutá | 1 lžička |
sádlo | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
V hrnci na bravčovej masti spením cibuľu, o trošku neskôr cesnak a hlivu nakrájanú na hrubšie prúžky. Pridám soľ, mletú červenú papriku, štipku mletej rasce a chvíľočku spolu restujem, následne podlejem vodou, alebo vývarom, posypem majoránkou.
-
Zatiaľ si pripravím cuketu na zahustenie. Cuketa je chuťovo neutrálna, takže je to vynikajúci a zdravý pomocník na zahustenie polievok, alebo aj omáčok. Očistenú a pokrájsnú cuketu uvarím, pozor nie veľa vody (do vody pridám soľ, kurkumu, mletú červenú papriku a 1,2 strúčiky cesnaku) Pár minút a cuketa je hotová, mixnem ju tyčovým mixérom, dostanem konzistenciu ako detská výživa a to práve na zahustenie potrebujem.
-
Takže to pridám do polievky, plus majoránku a nechám prebublať, v prípade potreby dosolím. A je to. Fantastická, hustá, voňavá “falošná”držková polievka. Dobrú chuť!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů