Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Soucitně.cz

Dršťkovka z hlívy je tak lahodná a zdravá, že získává rychle na popularitě a vytlačuje tradiční masovou verzi.

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
hlíva ústřičná, čerstvá 300 g
olej řepkový 1 lžíce
mrkev 1 kus
petržel kořenová 1 kus
celer 200 g
česnek stroužky 2 kusy
bujón zeleninový 1 kus
pepř černý mletý 1 špetka
kmín drcený 0,5 lžičky
majoránka sušená drhnutá 0,5 lžičky
paprika sladká mletá 1 lžička
jíška 10 g
pepř zelený sterilovaný 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Do litru vody dáme vařit na nudličky nakrájenou hlívu ústřičnou. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu. Po chvíli ji poprášíme paprikou a přidáme protlačený česnek.

  2. Do vody k hlívě ústřičné dáme pepř, kmín, majoránku a zeleninový bujón. Poté přidáme orestovanou zeleninu, jíšku z oleje a mouky a necháme vařit do zhoustnutí. Nakonec do hrnce přidáme petrželku, promícháme a podáváme s pečivem. Tuto sytou polévku lze servírovat i jako hlavní jídlo

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů