Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťkovka z hlívy je tak lahodná a zdravá, že získává rychle na popularitě a vytlačuje tradiční masovou verzi.
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
- Historické
- Obědy a večeře
- Orestování
- Polévky
- Recepty po babičce
- Rostlinný původ
- Vaření
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hlíva ústřičná, čerstvá | 300 g |
olej řepkový | 1 lžíce |
mrkev | 1 kus |
petržel kořenová | 1 kus |
celer | 200 g |
česnek stroužky | 2 kusy |
bujón zeleninový | 1 kus |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kmín drcený | 0,5 lžičky |
majoránka sušená drhnutá | 0,5 lžičky |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
jíška | 10 g |
pepř zelený sterilovaný | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Do litru vody dáme vařit na nudličky nakrájenou hlívu ústřičnou. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu. Po chvíli ji poprášíme paprikou a přidáme protlačený česnek.
-
Do vody k hlívě ústřičné dáme pepř, kmín, majoránku a zeleninový bujón. Poté přidáme orestovanou zeleninu, jíšku z oleje a mouky a necháme vařit do zhoustnutí. Nakonec do hrnce přidáme petrželku, promícháme a podáváme s pečivem. Tuto sytou polévku lze servírovat i jako hlavní jídlo
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů