Dršťkovka z hlívy je tak lahodná a zdravá, že získává rychle na popularitě a vytlačuje tradiční masovou verzi.
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
10 g |
10 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Do litru vody dáme vařit na nudličky nakrájenou hlívu ústřičnou. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou zeleninu. Po chvíli ji poprášíme paprikou a přidáme protlačený česnek.
-
Do vody k hlívě ústřičné dáme pepř, kmín, majoránku a zeleninový bujón. Poté přidáme orestovanou zeleninu, jíšku z oleje a mouky a necháme vařit do zhoustnutí. Nakonec do hrnce přidáme petrželku, promícháme a podáváme s pečivem. Tuto sytou polévku lze servírovat i jako hlavní jídlo
Makronutrienty
56%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 313 kJ | 1 076 kJ |
Kalorická hodnota | 74,8 kcal | 257 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,86 g
1,28 g |
27 g
4,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,786 SVJ | 2,7 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4 g
0,592 g |
13,8 g
2,03 g |
Bílkoviny | 2,16 g | 7,43 g |
Sůl | 0,195 g | 0,67 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů