Rychlá a sytá polévka poslouží s pečivem jako lehký oběd.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
250 g |
250 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
750 g |
750 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
2 g |
2 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na jemno a dáme vařit do vývaru. Ochutíme kmínem, paprikou a solí. Zhruba po 5 minutách, přidáme mouku rozmíchanou v trošce studené vody. Vaříme cca 5 minut.
-
Polévku rozmixujeme, aby byla hladká a neplavaly v ní kousky cibule.
Hlívu nakrájíme na proužky. Použijeme i měkké nožičky z menších, mladých hub, které nakrájíme na kolečka.
Vaříme, až houby změknou a tekutina se zredukuje na požadovanou hustotu.
Makronutrienty
59%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 213 kJ | 1 174 kJ |
Kalorická hodnota | 50,8 kcal | 281 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,78 g
1,93 g |
31,9 g
10,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,578 SVJ | 3,19 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,15 g
0,143 g |
6,36 g
0,789 g |
Bílkoviny | 2,88 g | 15,9 g |
Sůl | 8,56 g | 47,3 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů