Drožďové knedlíčky do polévky z drůbežího masa

Jídelní plán

Drožďové knedlíčky do polévky z drůbežího masa

Postup přípravy

  1. Cibulku pokrájíme na jemno a na oříšku másla osmahneme dohněda. Přidáme droždí, na mírném plamení mícháme a třeme, dokud se nerozpustí. Necháme zchladnout.

    Mezitím si připravíme najemno nakrájenou petrželku. Pokud ji nemáte, vůbec nic se neděje - v receptu je i další koření, které knedlíčky příjemně ochutí.

    Do food procesoru nakrájíme na menší kostky drůbeží maso - lze použít jakékoliv libové a beze šlach - např. krůtí nebo kuřecí prsa. Přidáme droždí, všechny ostatní suroviny a rozmixujeme dohladka.

    Do vzniklé kaše nakonec vmícháme nakrájenou petrželku.

    K varu přivedeme cca 2 litry osolené vody. Do vroucí vody potom lžící upouštíme knedlíčky v požadované velikosti. Necháme provařit. Nejlépe je vyzkoušet si směs na jednom knedlíčku - ochutnat, potom případně dochutit.

    Knedlíčky můžeme vyjmout a vložit do polévky. Případně přidáme zeleninu, vývar, dochutíme a máme vynikající polévku.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte