Drožďová pomazánka s pečivem

Adéla Kábelová

Drožďová pomazánka s pečivem

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
chléb kváskový 60 g
droždí kostka 2 kusy
vejce slepičí střední, m 2 kusy
cibule sladká, šalotka 0,5 kusu
máslo čerstvé 5 g
rajčata cherry 3 kusy
cibulka jarní, sečka 5 g

Postup přípravy

  1. Na pomazánku nejprve nechám na pánvi rozpustit máslo a na něm pak zesklovatím nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidám nadrobene 2 kostky droždí a nechám jej rozpustit. Následně přidám rozkvedlaná vejce a směs umíchám podobně jako míchaná vajíčka. Osolím, opepřím a mám hotovo. Pomazánku jsem mazala na kváskový chléb, který jsem nasucho opekla v topinkovači. Pak jsem ještě jednu stranu potřela stroužkem česneku pro chuť (lze vynechat). Navrch jsem přidala rajčata a jarní cibulku.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů