Drožďová pomazánka s pečivem
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
chléb kváskový | 60 g |
droždí kostka | 2 kusy |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
cibule sladká, šalotka | 0,5 kusu |
máslo čerstvé | 5 g |
rajčata cherry | 3 kusy |
cibulka jarní, sečka | 5 g |
Postup přípravy
-
Na pomazánku nejprve nechám na pánvi rozpustit máslo a na něm pak zesklovatím nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidám nadrobene 2 kostky droždí a nechám jej rozpustit. Následně přidám rozkvedlaná vejce a směs umíchám podobně jako míchaná vajíčka. Osolím, opepřím a mám hotovo. Pomazánku jsem mazala na kváskový chléb, který jsem nasucho opekla v topinkovači. Pak jsem ještě jednu stranu potřela stroužkem česneku pro chuť (lze vynechat). Navrch jsem přidala rajčata a jarní cibulku.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů