- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
60 g |
60 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
5 g |
5 g |
3 kusy |
3 kusy |
5 g |
5 g |
Postup přípravy
-
Na pomazánku nejprve nechám na pánvi rozpustit máslo a na něm pak zesklovatím nadrobno nakrájenou šalotku. Poté přidám nadrobene 2 kostky droždí a nechám jej rozpustit. Následně přidám rozkvedlaná vejce a směs umíchám podobně jako míchaná vajíčka. Osolím, opepřím a mám hotovo.
Pomazánku jsem mazala na kváskový chléb, který jsem nasucho opekla v topinkovači. Pak jsem ještě jednu stranu potřela stroužkem česneku pro chuť (lze vynechat). Navrch jsem přidala rajčata a jarní cibulku.
Makronutrienty
49%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 583 kJ | 1 621 kJ |
Kalorická hodnota | 139 kcal | 387 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,7 g
1,69 g |
38 g
4,71 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,37 SVJ | 3,8 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,87 g
2,31 g |
16,3 g
6,42 g |
Bílkoviny | 8,12 g | 22,6 g |
Sůl | 0,438 g | 1,22 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů