DORTÍK S JAHODOVÝM ROZVAREM A VANILKOVÝM KRÉMEM
Luxusní lowcarb dort, efektní na pohled a výjimečný krémem...prostě nádheera od Zuzky Causeway, děkujeme :)
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
- Dorty
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mikrovlnná trouba
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Primal
- Slavnostní tabule
- Svačiny a přesnídávky
- Valentýn
- Vánoce
- Vegetariánské recepty
- Velikonoce
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 5 lžic |
psylium | 3 lžíce |
mouka kokosová | 30 g |
erythritol, sukrin | 20 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
vajíčka | 3 kusy |
mléko plnotučné | 50 ml |
jahody | 1 kg |
erythritol, sukrin | 6 lžiček |
smetana ke šlehání, šlehačka | 250 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 400 g |
erythritol, sukrin | 3 lžičky |
vanilkový lusk | 1 kus |
žloutky | 2 kusy |
mascarpone | 250 g |
borůvky | 1 hrst |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžíce |
máta čerstvá | 6 lístků |
Postup přípravy
-
Suche ingredience smichame dohromady, pak pridame vejce s polu s mlekem a dobre promichame a nechame odpocinout. Pak nandame testo do predem vymazane ploche sklenene kulate misky a dame do mikrovky na 4 az 5 minut. Pak korpus vyndame a dame chladit na mrizku. Z teto davky jsem takhle udelala 2 korpusy.
-
Jahody jsem dala do hrnce a varila na mirnem ohni ????teda na 3ku na elektrickem sporaku. Pridala erythritol a pak v tom hrnci primo rozmixovala a varila dokud neubyla stava z tech jahod. Az rozvar poradne zhoustne ,tak odstavime ze sporaku ,a nechame vychladnout.Po vychladnuti pridame smetanu a znova rozmixujeme ,a je hotov.
-
Krém: Smetanu jsem nalila do hrnce ,pridala jsem z vanilkoveho lusku zrnicka a hrala na 3ku na elektrickem sporaku,nesmi se varit,nikdy.Pak jsem metlickou zaslehala zloutky a chvilku jeste zahrevala,a pak odstavila na prkynko.Po vychlazeni jsem pridala maskarpone a vyslehala.Krem je hotovej.
-
Vzala jsem si dortovou formu na dort ,na spod jsem dala prvni korpus natrela jsem rozvarem z jahod ,dala druhy korpus,natrela jsem vanilkovim kremem,ozdobila zbylým kremem , ozdobila boruvkama a matou, popraseny holandskym kakaem.
-
Dame pres noc do lednice. Dort je chuťově výborný, zkuste ten krém :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů