DORTÍK S JAHODOVÝM ROZVAREM A VANILKOVÝM KRÉMEM

Jídelní plán

Luxusní lowcarb dort, efektní na pohled a výjimečný krémem...prostě nádheera od Zuzky Causeway, děkujeme :)

DORTÍK S JAHODOVÝM ROZVAREM A VANILKOVÝM KRÉMEM

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
mandlová mouka 5 lžic
psylium 3 lžíce
mouka kokosová 30 g
erythritol, sukrin 20 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce
vajíčka 3 kusy
mléko plnotučné 50 ml
jahody 1 kg
erythritol, sukrin 6 lžiček
smetana ke šlehání, šlehačka 250 g
smetana ke šlehání, šlehačka 400 g
erythritol, sukrin 3 lžičky
vanilkový lusk 1 kus
žloutky 2 kusy
mascarpone 250 g
borůvky 1 hrst
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžíce
máta čerstvá 6 lístků

Postup přípravy

  1. Suche ingredience smichame dohromady, pak pridame vejce s polu s mlekem a dobre promichame a nechame odpocinout. Pak nandame testo do predem vymazane ploche sklenene kulate misky a dame do mikrovky na 4 az 5 minut. Pak korpus vyndame a dame chladit na mrizku. Z teto davky jsem takhle udelala 2 korpusy.

  2. Jahody jsem dala do hrnce a varila na mirnem ohni ????teda na 3ku na elektrickem sporaku. Pridala erythritol a pak v tom hrnci primo rozmixovala a varila dokud neubyla stava z tech jahod. Az rozvar poradne zhoustne ,tak odstavime ze sporaku ,a nechame vychladnout.Po vychladnuti pridame smetanu a znova rozmixujeme ,a je hotov.

  3. Krém: Smetanu jsem nalila do hrnce ,pridala jsem z vanilkoveho lusku zrnicka a hrala na 3ku na elektrickem sporaku,nesmi se varit,nikdy.Pak jsem metlickou zaslehala zloutky a chvilku jeste zahrevala,a pak odstavila na prkynko.Po vychlazeni jsem pridala maskarpone a vyslehala.Krem je hotovej.

  4. Vzala jsem si dortovou formu na dort ,na spod jsem dala prvni korpus natrela jsem rozvarem z jahod ,dala druhy korpus,natrela jsem vanilkovim kremem,ozdobila  zbylým kremem , ozdobila boruvkama a matou, popraseny holandskym kakaem.

    Vzala jsem si dortovou formu na dort ,na spod jsem dala prvni korpus natrela jsem rozvarem z jahod ,dala druhy korpus,natrela jsem vanilkovim kremem,ozdobila zbylým kremem , ozdobila boruvkama a matou, popraseny holandskym kakaem.

  5. Dame pres noc do lednice. Dort je chuťově výborný, zkuste ten krém :)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů