Tento dezert je velmi efektní a nikterak složitý...návštěva ocení!
- 30m
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
80 g |
80 g |
80 g |
80 g |
3 kusy |
3 kusy |
kakaový prášek, holandské kakao 30 g |
30 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
Náplň | |
400 ml |
400 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
náplň krémová vanilková příchuť přímo Jahodová náplň od Dr. Oetkera 100 g |
100 g |
Navrch | |
100 g |
100 g |
8 kusů |
8 kusů |
Postup přípravy
-
Vyložíme si pečícím papírem menší plech. Já jsem použila velikost 25 cm x 32 cm.
Ušleháme celá vejce s cukrem, přidáme olej, pak mouku s práškem do pečiva a kakao.
Těsto vylijeme na pekáček a upečeme při 180 °C.
-
Do šlehačky vsypeme jahodovou náplň, přidáme lžíci cukru a ušleháme do tuha.
-
Z vychladlého piškotového plátu vykrájíme kolečka. Spodní kolečko potřeme jahodovou marmeládou, nastříkáme jahodovou šlehačku. Přiložíme druhé kolečko. Opět nastříkáme šlehačku a ozdobíme jahodou.
Necháme vychladit.
Makronutrienty
49%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 101 kJ | 928 kJ |
Kalorická hodnota | 263 kcal | 222 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,7 g
13,2 g |
18,3 g
11,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,17 SVJ | 1,83 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,6 g
7,4 g |
15,7 g
6,24 g |
Bílkoviny | 4,3 g | 3,63 g |
Sůl | 1,42 g | 1,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů