Dortíčky - LC
Efektní, rychlé lowcarb dezertíky. Děkujeme Susan Medřické za krásný recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mikrovlnná trouba
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Pečení
- Svatba
- Valentýn
- Vaření
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 2 lžíce |
mouka kokosová | 30 g |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 0,5 lžičky |
sůl | 1 špetka |
vajíčka | 1 kus |
mléko polotučné 1,5% tuku | 100 ml |
kakaový prášek, holandské kakao | 1 lžička |
čaj zelený matcha, prášek | 1 lžička |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
erythritol, sukrin | 1 lžička |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 30 g |
Postup přípravy
-
Připravíme si dva stejné hrnky, lehce vymažeme máslem. Vše krom kakaa a čaje vymícháme na těsto, rozdělíme na půlky. Do jedné zamícháme kakao, do druhé čaj.
-
Dáme do hrnků, v mikrovlnce pečeme asi 4 minuty. Necháme vychladit, nakrájíme na kolečka, spojíme krémem a nazdobíme.
-
Den předem si připravíme pařížskou šlehačku: Do maleho hrnecku si nalejeme slehacku a privedeme k slabemu varu,odstavime hrnek z plotny a pridame nalamanou cokoladu I s sladidlo,nechame cokoladu rozpustut a znovu chvilku zahrejeme,odstavime a obcas zamichame. Až je krem vychladlý, dame pres noc do lednice. Druhy den vyslehame a mame parizskou slehacku.
-
Můžeme dozdobit rozpuštěnou čokoládou, hoblinkami, krémem, ovocem...
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů