Dortíčky - LC

Efektní, rychlé lowcarb dezertíky. Děkujeme Susan Medřické za krásný recept :)

Dortíčky - LC

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
mandlová mouka 2 lžíce
mouka kokosová 30 g
erythritol, sukrin 2 lžičky
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky
sůl 1 špetka
vajíčka 1 kus
mléko polotučné 1,5% tuku 100 ml
kakaový prášek, holandské kakao 1 lžička
čaj zelený matcha, prášek 1 lžička
smetana ke šlehání, šlehačka 200 g
erythritol, sukrin 1 lžička
čokoláda hořká, 80 - 90% 30 g

Postup přípravy

  1. Připravíme si dva stejné hrnky, lehce vymažeme máslem. Vše krom kakaa a čaje vymícháme na těsto, rozdělíme na půlky. Do jedné zamícháme kakao, do druhé čaj.

  2. Dáme do hrnků, v mikrovlnce pečeme asi 4 minuty. Necháme vychladit, nakrájíme na kolečka, spojíme krémem a nazdobíme.

  3. Den předem si připravíme pařížskou šlehačku: Do maleho hrnecku si nalejeme slehacku a privedeme k slabemu varu,odstavime hrnek z plotny a pridame nalamanou cokoladu I s sladidlo,nechame cokoladu rozpustut a znovu chvilku zahrejeme,odstavime a obcas zamichame. Až je krem vychladlý, dame pres noc do lednice. Druhy den vyslehame a mame parizskou slehacku.

  4. Můžeme dozdobit rozpuštěnou čokoládou, hoblinkami, krémem, ovocem...

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů