MOC DĚKUJI Táňa Kajanová
za skvělý recept ♥! LC dort měl obrovský úspěch ????
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
150 g |
150 g |
lze nahradit kokosovou 60 g |
60 g |
6 kusů |
6 kusů |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1,5 lžiček |
1,5 lžiček |
300 g |
300 g |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
Krém | |
500 g |
500 g |
250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Krém: 500 g mascarpone, 250 g tučného tvarohu, 2 PL xylitol (dle chuti) - vše vyšlehat šlehačem dohromady.
-
- Troubu předehřát na 170 °C. Bílky vyšlehat s xylitolem a citrónovou šťávou do tuhého sněhu. Žloutky vyšlehat do pěny, přidat špenát a chvíli šlehat. Spojit obě vaječné směsi, jemně promíchat a přidat vše sypké. Těsto přendat do vymazané a vysypané formy (20 cm). Péct (podle trouby) 30-40 minut, "zkusit špejlí".
-
Po vychladnutí z korpusu odřezat hnědé okraje a překrojit na tři části. Vrchní část rozdrobit na posyp a zbylé dvě spojit krémem. Navrch potřít krémem, posypat rozdrobeným korpusem a ozdobit ovocem (korpus, krém, korpus, krém, posyp, ovoce)
Makronutrienty
21%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 995 kJ | 1 123 kJ |
Kalorická hodnota | 238 kcal | 268 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,8 g
1,63 g |
8,8 g
1,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,78 SVJ | 0,88 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,9 g
9,54 g |
23,5 g
10,8 g |
Bílkoviny | 7,65 g | 8,63 g |
Sůl | 0,196 g | 0,221 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů