Tenhle nemá chybu! Kombinace tofu krému s rybízem je báječná! Určitě ho co nejdřív zkuste
- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
6 lžic |
6 lžic |
6 lžic |
6 lžic |
1 hrnek |
1 hrnek |
3 lžičky |
3 lžičky |
100 g |
100 g |
4 kusy |
4 kusy |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
400 g |
400 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
Želé | |
300 g |
300 g |
120 ml |
120 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek 1 kus |
1 kus |
3 lžičky |
3 lžičky |
100 ml |
100 ml |
Ještě | |
4 lžíce |
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Vyšleháme 4 žloutky se 6ti lžícemi cukru a 6ti lžícemi vody, přidáme 1 hrnek jáhlové mouky, 3 lžičky prášku do pečiva, půl hrnku namletých mandlí a znovu promícháme. Nakonec zlehka vmícháme sníh ze 4 bílků. Těsto nalijeme do olejem vymazané a kokosem vysypané dortové formy a pečeme v troubě na 180°C 20 minut.
-
Tyčovým mixerem rozmixujeme 1 banán a 2 tofu (360-400g) a 1-3 lžíce medu nebo cukru.
-
V hrnci svaříme misku rybízu se 120 ml vody, přidáme 1 vanilkový pudink a 3 lžičky agaru rozmíchané v 100 ml vody a 2 minuty povaříme.
-
Upečený korpus rozkrojíme, promažeme rybízovou (nebo jinou) marmeládou a polovinou tofu krému. Takto připravený dort vrátíme zpět do formy a nalijeme na něj rybízový pudink (mě se těsto při pečení o kousíček stáhlo, tudíž pudink mohl krásně stéct po stěnách). Necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout v lednici (ale druhý den je ještě lepší ! )
Makronutrienty
70%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 677 kJ | 1 516 kJ |
Kalorická hodnota | 162 kcal | 362 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,2 g
10,3 g |
54,2 g
23 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,42 SVJ | 5,42 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,23 g
0,927 g |
11,7 g
2,08 g |
Bílkoviny | 5,17 g | 11,6 g |
Sůl | 0,252 g | 0,565 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů