DORT S KRÉMEM - nízkosacharidový (LC)

Oli

LOW CARB dvoupatrový piškotový korpus, plněný jahodami, borůvkami a mascarponový krém, takový pozitivní ohlas na něj jsem ani nečekala, všem moc chutnal:) Instagram: anetschneiderova

DORT S KRÉMEM - nízkosacharidový (LC)

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vajíčka 5 kusů
mandlová mouka 130 g
mouka z kešu ořechů 130 g
máslo čerstvé 230 g
vanilkový extrakt 1 lžička
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
kypřící prášek do pečiva 1 lžička
xylitol 1 lžíce
vajíčka 4 kusy
mandlová mouka 100 g
mouka z kešu ořechů 100 g
máslo čerstvé 180 g
kypřící prášek do pečiva 0,75 lžičky
vanilkový extrakt 1 lžička
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
smetana ke šlehání, šlehačka 500 g
mascarpone 500 g
jahody 1 hrst
borůvky 1 hrst

Postup přípravy

  1. Postup je u obou korpusů stejný: Bílky a žloutky oddělíte a bílky vyšleháte. Žloutky smícháte s moukou, práškem do pečiva, rozehřátým máslem, citronovou šťávou a extraktem a sladidlem případně a poté postupně smícháte s bílky. Pečete na 180 stupňů cca 30 minut. Jeden korpus jsem pekla ve 20cm formě a druhý v 18cm formě.

  2. Vyšleháte smetanu a smícháte s mascarpone. Poté rozříznete první vychazený korpus, naplníte krémem a ovocem, přiklopíte a namažete vrch a poté dáte další korpus, který rozříznete na půl a naplníte. Náplní nemusíte šetřit, vyjde vám určitě i na ozdobu dortu dokola! Poté jen necháte chvíli v lednici odpočinout.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů