DORT S KRÉMEM - nízkosacharidový (LC)
LOW CARB dvoupatrový piškotový korpus, plněný jahodami, borůvkami a mascarponový krém, takový pozitivní ohlas na něj jsem ani nečekala, všem moc chutnal:) Instagram: anetschneiderova
- 1h:25m
- 12 porcí
- náročné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 5 kusů |
mandlová mouka | 130 g |
mouka z kešu ořechů | 130 g |
máslo čerstvé | 230 g |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
kypřící prášek do pečiva | 1 lžička |
xylitol | 1 lžíce |
vajíčka | 4 kusy |
mandlová mouka | 100 g |
mouka z kešu ořechů | 100 g |
máslo čerstvé | 180 g |
kypřící prášek do pečiva | 0,75 lžičky |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
smetana ke šlehání, šlehačka | 500 g |
mascarpone | 500 g |
jahody | 1 hrst |
borůvky | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Postup je u obou korpusů stejný: Bílky a žloutky oddělíte a bílky vyšleháte. Žloutky smícháte s moukou, práškem do pečiva, rozehřátým máslem, citronovou šťávou a extraktem a sladidlem případně a poté postupně smícháte s bílky. Pečete na 180 stupňů cca 30 minut. Jeden korpus jsem pekla ve 20cm formě a druhý v 18cm formě.
-
Vyšleháte smetanu a smícháte s mascarpone. Poté rozříznete první vychazený korpus, naplníte krémem a ovocem, přiklopíte a namažete vrch a poté dáte další korpus, který rozříznete na půl a naplníte. Náplní nemusíte šetřit, vyjde vám určitě i na ozdobu dortu dokola! Poté jen necháte chvíli v lednici odpočinout.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů