LOW CARB dvoupatrový piškotový korpus, plněný jahodami, borůvkami a mascarponový krém, takový pozitivní ohlas na něj jsem ani nečekala, všem moc chutnal:)
Instagram: anetschneiderova
- 1h:25m
- 12 porcí
- náročné
Potřebné suroviny
Korpus spodní /20 cm | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
130 g |
130 g |
130 g |
130 g |
230 g |
230 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Korpus horní /18 cm | |
4 kusy |
4 kusy |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
180 g |
180 g |
0,75 lžičky |
0,75 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Krém | |
500 g |
500 g |
500 g |
500 g |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Postup je u obou korpusů stejný:
Bílky a žloutky oddělíte a bílky vyšleháte. Žloutky smícháte s moukou, práškem do pečiva, rozehřátým máslem, citronovou šťávou a extraktem a sladidlem případně a poté postupně smícháte s bílky. Pečete na 180 stupňů cca 30 minut. Jeden korpus jsem pekla ve 20cm formě a druhý v 18cm formě.
-
Vyšleháte smetanu a smícháte s mascarpone. Poté rozříznete první vychazený korpus, naplníte krémem a ovocem, přiklopíte a namažete vrch a poté dáte další korpus, který rozříznete na půl a naplníte. Náplní nemusíte šetřit, vyjde vám určitě i na ozdobu dortu dokola! Poté jen necháte chvíli v lednici odpočinout.
Makronutrienty
13%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 600 kJ | 3 161 kJ |
Kalorická hodnota | 382 kcal | 756 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,52 g
2,17 g |
12,9 g
4,28 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,652 SVJ | 1,29 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
37,3 g
19 g |
73,7 g
37,6 g |
Bílkoviny | 7,18 g | 14,2 g |
Sůl | 0,168 g | 0,332 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů