Dort s kávovým a pařížským krémem

Barbora Tinglová

Dort s kávovým a pařížským krémem

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vajíčka 6 kusů
cukr krupice 240 g
olej řepkový 6 lžic
sůl 1 špetka
hladká mouka pšeničná 240 g
mléko polotučné 1,5% tuku 250 ml
vaječný žloutek 3 kusy
kakaový prášek, holandské kakao 20 g
čokoláda hořká 20 g
polohrubá mouka 50 g
cukr krupice 100 g
máslo 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 1 kus
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 1 kus
cukr moučka 2 lžíce
káva instantní 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Bilky s cukrem michame robotem na maximum,a to tak dlouho, dokud je opravdu hooodne pevny..zjistite zkouskou,ze do snehu namocite spicku prstu a snih vam pri otoceni prstu stoji nahoru a nehne se..pak pridate olej, zloutek po zloutku,stale pri tom mixujete-uz neee uplne na maximum,a nakonec uz jen metlickou rucne mouku. Pekla jsem na 180°C cca 40 - 45 minut.

  2. svařit v hustou kaši a nechat do druhého dne Druhý den zašlehat 1 změklé máslo - dělala jsem z 1,5 dávky

  3. Na střídačku vrstvíme korpusy a krémy. Pomázla jsem lehce jedno patro marmeládou a pláty korpusů provlhčila rumem smíchaným s kávou. Zdobíme dle fantazie a chladíme

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů