Dort s kávovým a pařížským krémem
- 2h
- 12 porcí
- náročné
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 6 kusů |
cukr krupice | 240 g |
olej řepkový | 6 lžic |
sůl | 1 špetka |
hladká mouka pšeničná | 240 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 250 ml |
vaječný žloutek | 3 kusy |
kakaový prášek, holandské kakao | 20 g |
čokoláda hořká | 20 g |
polohrubá mouka | 50 g |
cukr krupice | 100 g |
máslo | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 1 kus |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém | 1 kus |
cukr moučka | 2 lžíce |
káva instantní | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Bilky s cukrem michame robotem na maximum,a to tak dlouho, dokud je opravdu hooodne pevny..zjistite zkouskou,ze do snehu namocite spicku prstu a snih vam pri otoceni prstu stoji nahoru a nehne se..pak pridate olej, zloutek po zloutku,stale pri tom mixujete-uz neee uplne na maximum,a nakonec uz jen metlickou rucne mouku. Pekla jsem na 180°C cca 40 - 45 minut.
-
svařit v hustou kaši a nechat do druhého dne Druhý den zašlehat 1 změklé máslo - dělala jsem z 1,5 dávky
-
Na střídačku vrstvíme korpusy a krémy. Pomázla jsem lehce jedno patro marmeládou a pláty korpusů provlhčila rumem smíchaným s kávou. Zdobíme dle fantazie a chladíme
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů