Dort s borůvkovým krémem - LC

Moc dobrý a dobře vypadající nízkosacharidový dezert, plný borůvek a bílkovin... Děkujeme Ladě Michové za recept :)

Dort s borůvkovým krémem - LC

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
mandlová mouka 100 g
mouka z kešu ořechů 50 g
sůl 1 špetka
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 špetky
máslo čerstvé 40 g
erythritol, sukrin 40 g
vanilka lusk mletá 1 g
tvaroh měkký tučný 250 g
zakysaná smetana 200 g
erythritol, sukrin 2 lžičky
borůvky 125 g
želatina 1 lžíce
smetana ke šlehání, šlehačka 250 ml
čokoláda hořká, 80 - 90% 20 g
smetana na vaření 1 lžíce
máslo čerstvé 1 lžička

Postup přípravy

  1. - na dno dortové formy dáme pečící papír a boky vymažeme máslem. Zapneme si troubu. - Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s erythritolem. Pak přimícháme máslo, vanilku, mouky smíchané s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

  2. - Těsto nalijeme do formy a vložíme do trouby. Pečeme 20 minut nebo podle typu trouby. - Po upečení necháme piškot vychladnout. - Pak formu rozevřeme, odstraníme dno a pečící papír sloupneme. - Korpus vrátíme zpět do formy a natřeme borůvkovým krémem. Necháme v lednici zatuhnout aspoň dvě hodiny.

  3. - Pak natřeme šlehačkou a ozdobíme čokoládou. - Necháme uležet v ledničce, nejlépe přes noc.

  4. BORŮVKOVÝ KRÉM - 250 g plnotučného tvarohu z vaničky, 200 g 18% zakysané smetany, erythritol dle stravovacích zvyklostí, rozvar z čerstvých borůvek (125 g) a želatina. ŠLEHAČKA - ušlehaná 40% smetana ke šlehání (250 g) ČOKOLÁDOVÉ ZDOBENÍ - 85% čokoláda, smetana, erythritol, trochu másla - vše od oka.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů