Dort s borůvkovým krémem - LC

Dort s borůvkovým krémem - LC

Moc dobrý a dobře vypadající nízkosacharidový dezert, plný borůvek a bílkovin...

Děkujeme Ladě Michové za recept :)

Postup přípravy

  1. - na dno dortové formy dáme pečící papír a boky vymažeme máslem. Zapneme si troubu.

    - Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s erythritolem. Pak přimícháme máslo, vanilku, mouky smíchané s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

  2. - Těsto nalijeme do formy a vložíme do trouby. Pečeme 20 minut nebo podle typu trouby.

    - Po upečení necháme piškot vychladnout.

    - Pak formu rozevřeme, odstraníme dno a pečící papír sloupneme.

    - Korpus vrátíme zpět do formy a natřeme borůvkovým krémem. Necháme v lednici zatuhnout aspoň dvě hodiny.

  3. - Pak natřeme šlehačkou a ozdobíme čokoládou.

    - Necháme uležet v ledničce, nejlépe přes noc.

  4. BORŮVKOVÝ KRÉM

    - 250 g plnotučného tvarohu z vaničky, 200 g 18% zakysané smetany, erythritol dle stravovacích zvyklostí, rozvar z čerstvých borůvek (125 g) a želatina.

    ŠLEHAČKA - ušlehaná 40% smetana ke šlehání (250 g)

    ČOKOLÁDOVÉ ZDOBENÍ

    - 85% čokoláda, smetana, erythritol, trochu másla - vše od oka.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte