Tento low carb dort je mimořádně lahodný. Zkuste jej a neuděláte chybu. Věřte, že bude chutnat i ne LC strávníkům.
- 1h
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus 21 cm | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
150 g |
150 g |
1 špetka |
1 špetka |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
40 g |
40 g |
40 g |
40 g |
1 lžička |
1 lžička |
Krémy | |
250 g |
250 g |
400 g |
400 g |
4 lžičky |
4 lžičky |
125 g |
125 g |
Na ozdobu | |
10 g |
10 g |
4 lžičky |
4 lžičky |
125 g |
125 g |
Postup přípravy
-
Nejdříve jsem si připravila všechny ingredience na korpus. Pak jsem na dno dortové formy (mám o průměru 21 cm) dala pečící papír a obruč zevnitř vymazala máslem. Zapnula jsem si troubu.
-
Celá vejce jsem spolu s erythritolem a solí vyšlehala do pěny. Potom jsem vmíchala rozpuštěný a vychladlý kokosový olej s vanilkovou esencí a mandlovou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto jsem vylila do formy a vložila do předehřáté trouby. Pekla jsem na 180 stupňů 25 minut. Upečený korpus jsem nechala ve formě vychladnout.
-
Připravila jsem si krémy. Vyšlehala jsem šlehačku a ve druhé misce jsem prošlehala ricottu s erythritolem. Šlehačku jsem smíchala s ricottou. Krém jsem rozdělila do dvou misek - do jedné více (cca 2/3) a do druhé méně. Do větší části krému jsem zamíchala rozmixované borůvky.
-
Formu s vychladlým korpusem jsem rozevřela, korpus obrátila, odstranila pečící papír a korpus rozřízla.
Na spodní vrstvu korpusu jsem navrstvila borůvkový krém a uhladila jsem jej. Přiklopila jsem horním dílem korpusu a natřela bílým krémem.
Dort jsem ozdobila. Posypala jsem jej nasekanou čokoládou a plátky mandlí a nakonec pokladla borůvkami.
Nechala jsem v ledničce zaležet přes noc.
Makronutrienty
20%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 047 kJ | 1 455 kJ |
Kalorická hodnota | 250 kcal | 348 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,47 g
1,67 g |
10,4 g
2,32 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,747 SVJ | 1,04 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,5 g
11 g |
31,3 g
15,2 g |
Bílkoviny | 7,18 g | 9,98 g |
Sůl | 0,33 g | 0,46 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů