- 2h
- 16 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
300 g |
300 g |
150 g |
150 g |
250 g |
250 g |
kakaový prášek, holandské kakao 75 g |
75 g |
60 g |
60 g |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
560 ml |
560 ml |
100 ml |
100 ml |
1 lžička |
1 lžička |
Krém | |
smetana rostlinná ke šlehání, šlehačka 200 g |
200 g |
10 g |
10 g |
puding s příchutí vanilky, prášek 1 kus |
1 kus |
mléko mandlové, rostlinný nápoj 300 ml |
300 ml |
6 lžic |
6 lžic |
Náplň | |
6 lžic |
6 lžic |
4 kusy |
4 kusy |
Poleva | |
100 g |
100 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Pečeme při 180° přibl. 40 minut.
-
Uvaříme hodně hustý pudink a necháme vychladnout.
Ušleháme šlehačku (balení šlehačky musí být vychlazené) se ztuhovačem, po lžičkách přidáváme vychladlý pudink - mícháme nejlíp elektrickým míchačem.
-
Dort rozpůlíme a potřeme meruňkovou marmeládou. Díly slepíme a dáme zpět do pečicí formy, aby se nám později krém neroztekl.
Navrch naskládáme rozpůlené banány a na ně dáme vrstvu krému.
Dort dáme na 1/2 hod. do mrazáku, aby krém ztuhl.
-
Rozpustíme nad párou čokoládu s trochou kokosového nebo kakaového tuku, přimícháme 2 lž. kakaa.
Dort polijem čokoládovou polevou a dáme opět na 1/2 hod. do mrazáku.
Vyjmeme z formy, ozdobíme a hotovo.
Makronutrienty
72%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 017 kJ | 1 857 kJ |
Kalorická hodnota | 243 kcal | 444 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
36,8 g
17,9 g |
67,1 g
32,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,68 SVJ | 6,71 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,9 g
2,73 g |
19,9 g
4,99 g |
Bílkoviny | 3,34 g | 6,1 g |
Sůl | 0,358 g | 0,654 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů