- 4h:15m
- 16 porcí
- náročné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
250 g |
250 g |
200 g |
200 g |
6 kusů |
6 kusů |
6 lžic |
6 lžic |
1 kus |
1 kus |
Krém | |
750 ml |
750 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek 3 kusy |
3 kusy |
250 g |
250 g |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
Na ozdobu | |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
Postup přípravy
-
Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny , přišleháme horkou vodu a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160°C do růžova. Špejlí zkusíme, jestli je těsto dost propečené. Potom vyndáme, necháme trochu zchladnout a vyklopíme na tác.
-
Uvaříme pudink z mléka a pudinkových prášků. Necháme vychladnout. Potom vyšleháme změklé máslo s moučkovým cukrem, kdo má rád může přidat rum
-
Korpus rozkrojíme,spodní půlku postříkáme trochu šťávou z kompotu, natřeme marmeládou a naneseme krém. Přiklopíme vrchní částí. Opět trochu navlhčíme šťávou z kompotu a potřeme krémem vrch i boky celé podkovy.
-
Korpus rozkrojíme,spodní půlku postříkáme trochu šťávou z kompotu, natřeme marmeládou a naneseme krém. Přiklopíme vrchní částí. Opět trochu navlhčíme šťávou z kompotu a potřeme krémem vrch i boky celé podkovy.
Makronutrienty
65%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 020 kJ | 1 487 kJ |
Kalorická hodnota | 244 kcal | 355 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
30,9 g
13,4 g |
45 g
19,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,09 SVJ | 4,5 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,1 g
6,23 g |
16,2 g
9,09 g |
Bílkoviny | 5,14 g | 7,49 g |
Sůl | 0,365 g | 0,533 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů