Dort podkova

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Dort podkova

Postup přípravy

  1. Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny , přišleháme horkou vodu a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160°C do růžova. Špejlí zkusíme, jestli je těsto dost propečené. Potom vyndáme, necháme trochu zchladnout a vyklopíme na tác.

  2. Uvaříme pudink z mléka a pudinkových prášků. Necháme vychladnout. Potom vyšleháme změklé máslo s moučkovým cukrem, kdo má rád může přidat rum

  3. Korpus rozkrojíme,spodní půlku postříkáme trochu šťávou z kompotu, natřeme marmeládou a naneseme krém. Přiklopíme vrchní částí. Opět trochu navlhčíme šťávou z kompotu a potřeme krémem vrch i boky celé podkovy.

  4. Korpus rozkrojíme,spodní půlku postříkáme trochu šťávou z kompotu, natřeme marmeládou a naneseme krém. Přiklopíme vrchní částí. Opět trochu navlhčíme šťávou z kompotu a potřeme krémem vrch i boky celé podkovy.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte