Dort Mocca/Vanilkový
Korpus na dort - na dortovou formu průměru 24cm
- 2h:35m
- 16 porcí
- náročné
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 6 kusů |
cukr krupice | 240 g |
olej řepkový | 6 lžic |
sůl | 1 špetka |
hladká mouka pšeničná | 220 g |
kakaový prášek, holandské kakao | 20 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 750 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek | 2 kusy |
vaječný žloutek | 3 kusy |
polohrubá mouka | 3 lžíce |
cukr moučka | 4 lžíce |
máslo | 230 g |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém | 1 kus |
smetana ke šlehání, šlehačka | 1 kus |
ztužovač šlehačky | 10 g |
cukr moučka | 2 lžíce |
smetana ke šlehání, šlehačka | 1 kus |
čokoláda hořká na vaření | 200 g |
Postup přípravy
-
Bílky s cukrem mixovat robotem na max, až je to hodně tuhé. Pak přidávat po lžicích olej, žloutek po žloutku a stále mixovat na nižší výkon. Ručně přimícháme mouku. Pečeme na 180st. 45 minut.
-
Druhý korpus jsem dělala světlý ze 4 vajec.
-
Ze všech uvedených surovin uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout. Do vychladlého přimixujeme 1 necelé máslo /pokojové teploty/.
-
Ušlehat šlehačku, zašlehat z lehka mascarpone a cukr a ochucovací pastu
-
200ml smetany ke šlehání nechat přejít varem, odstavit, do toho nalámat 200g čoko na vaření a rozmíchat do hladka.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů