Dort Mocca/Vanilkový

Barbora Tinglová

Korpus na dort - na dortovou formu průměru 24cm

Dort Mocca/Vanilkový

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
vajíčka 6 kusů
cukr krupice 240 g
olej řepkový 6 lžic
sůl 1 špetka
hladká mouka pšeničná 220 g
kakaový prášek, holandské kakao 20 g
mléko polotučné 1,5% tuku 750 ml
puding s příchutí vanilky, prášek 2 kusy
vaječný žloutek 3 kusy
polohrubá mouka 3 lžíce
cukr moučka 4 lžíce
máslo 230 g
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 1 kus
smetana ke šlehání, šlehačka 1 kus
ztužovač šlehačky 10 g
cukr moučka 2 lžíce
smetana ke šlehání, šlehačka 1 kus
čokoláda hořká na vaření 200 g

Postup přípravy

  1. Bílky s cukrem mixovat robotem na max, až je to hodně tuhé. Pak přidávat po lžicích olej, žloutek po žloutku a stále mixovat na nižší výkon. Ručně přimícháme mouku. Pečeme na 180st. 45 minut.

  2. Druhý korpus jsem dělala světlý ze 4 vajec.

  3. Ze všech uvedených surovin uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout. Do vychladlého přimixujeme 1 necelé máslo /pokojové teploty/.

  4. Ušlehat šlehačku, zašlehat z lehka mascarpone a cukr a ochucovací pastu

  5. 200ml smetany ke šlehání nechat přejít varem, odstavit, do toho nalámat 200g čoko na vaření a rozmíchat do hladka.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů