Dort Mocca/Vanilkový

Barbora Tinglová

Dort Mocca/Vanilkový

Korpus na dort - na dortovou formu průměru 24cm

Postup přípravy

  1. Bílky s cukrem mixovat robotem na max, až je to hodně tuhé. Pak přidávat po lžicích olej, žloutek po žloutku a stále mixovat na nižší výkon. Ručně přimícháme mouku. Pečeme na 180st. 45 minut.

  2. Druhý korpus jsem dělala světlý ze 4 vajec.

  3. Ze všech uvedených surovin uvaříme hustou kaši a necháme vychladnout. Do vychladlého přimixujeme 1 necelé máslo /pokojové teploty/.

  4. Ušlehat šlehačku, zašlehat z lehka mascarpone a cukr a ochucovací pastu

  5. 200ml smetany ke šlehání nechat přejít varem, odstavit, do toho nalámat 200g čoko na vaření a rozmíchat do hladka.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte