Domácí sýrové krekry s ořechy a semínky

Jídelní plán

Domácí sýrové krekry s ořechy a semínky

Protože už delší dobu baštíme low carb, často řeším, co si s sebou vzít ke svačině třeba na hory. Tyhle nízkosacharidové a keto semínkové krekry jsou moc dobré, mají ale jednu zásadní nevýhodu.... jsou tak dobré, že dlouho nevydrží. Chipsy sou výborné i k vínu nebo do kabelky jako první pomoc:)

Sýrové krekry jsou opravdu vynikající zdravá svačinka na cesty nebo chuťovka k vínu. Chipsy jsou vysoce žravé, rychle hotové, rychle zasytí a každému chutnají. V nízkosachaidovém stravování s nimi můžete nahradit krutonky a osmaženou housku do polévky. Recept na sýrové křupky jsme vyzkoušeli na tisíc různých způsobů a tento nám moc chutná. Svým způsobem jsou sýrové chipsy i trochu záchranářský recept. Pokud najdete v lednici starší sýr, který má nejlepší za sebou a už byste ho nejedli nebo nasbíráte zbytky sýrů v mrazničce, v tomhle receptu je můžete bez obav zužitkovat.

Postup přípravy

  1. Sýr nastrouháme nahrubo, promícháme se solí, semínky a ořechy. Klobásu jsem nasekala ve food procesoru a přimíchala do směsi.

    Na tři plechy si připravíme pečicí papír a na něj roztáhneme semínkovou směs. Pečeme kolem 180°C dokud se nespeče - raději nechávám víc, aby nebyly krekry měkké, měly by se vypražit, ale zase pozor, aby už se sýr nepřepálil.

    Poté vyndám z trouby a nechám vychladnout. Rozlámu na kousky. Z jednoho plechu dělám je přibližně 30 kusů krekrů. Semínkovou drť, která mi vznikne při lámání krekrů používám jako low carb krutonky do polévky.

    Na těchto sýrových krekrech mi moc chutná kombinace sýra, ořechů a jemňounké pikantnosti, kterou přidá klobása. Pokud máte rádi sýrové sušenky pikantnější, osvědčilo se nám do směsi přidat lžičku dobrého grilovacího koření nebo ještě lepšího tandoori koření.

  2. Hotové sýrové krekry lze skladovat v uzavřené sklenici téměř neomezeně dlouho, ale maximálně do doby, než je sníte:) Sýrové krekry také budou vynikající jedlý dárek.

    Vyhovují požadavkům low carb - nízkosacharidového stravování a při opatrném výběru kvalitní uzeniny jsou přirozeně bezlepkové.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte