Domácí sýr

Oli

Domácí sýr

Něco pro ty, co si chtějí udělat vlastní sýr.

Děkujeme Mileně Jirkové za skvělý recept!

Postup přípravy

  1. 1. Mléko nalijeme do hrnce, přidáme sůl (pokud máte raději sladší sýry, přidejte méně).

    2. Na mírném ohni přivedeme osolené mléko do varu a za stálého míchání přidáváme rozšlehaná vajíčka se zakysanou smetanou. Tuto hmotu vaříme asi 6 minut - začne se tvořit tvaroh.

  2. 3. Připravíme si jemnou tkaninu, přes kterou budeme slévat sýr. Pomocí tkaniny sýr pořádně zbavíme tekutiny a pořádně uvážeme.

    4. Necháme alespoň 4 hodiny odstát takto pořádně utaženy a sýr máme hotový.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte