DOMÁCÍ SUŠENÁ (PEČENÁ) RAJČATA

Mirka Litvanová

Děkuji Štěpánka Svobodová za SKVĚLÝ recept. Nádherně voní a chutnají skvěle

DOMÁCÍ SUŠENÁ (PEČENÁ) RAJČATA

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
rajčata 3 kg
bazalka sušená drhnutá 3 lžíce
tymián sušený 1 lžička
sůl 2 lžičky
bazalka čerstvá 2 hrsti
česnek stroužky 20 stroužků
nakládané kapary 100 g
olivový olej z pokrutin 500 ml

Postup přípravy

  1. Rajčata rozkrájet na půlky, větši na čtvrtky, poskládat na plech s pečícím papírem slupkou dolů, osolit, posypat sušeným tymianem a bazalkou.

  2. Péct (horkovzduch): 20 minut 180 °C, 20 minut na 160 °C, 20 minut na 140 °C (nyní trochu rozplácnout) a vrátit do trouby na 20 minut na 120 °C a nakonec na 100 °C dosušit do konzistence, kterou máte radi (asi hodinu). Při změně teploty pečení vždy troubu pár minut vyvětrat!

  3. Vrstvit do skleniček s čerstvou bazalkou, česnekem a kapary, zalít olivovým olejem (pomace).

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů