DOMÁCÍ SUŠENÁ (PEČENÁ) RAJČATA
Děkuji Štěpánka Svobodová za SKVĚLÝ recept. Nádherně voní a chutnají skvěle
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
rajčata | 3 kg |
bazalka sušená drhnutá | 3 lžíce |
tymián sušený | 1 lžička |
sůl | 2 lžičky |
bazalka čerstvá | 2 hrsti |
česnek stroužky | 20 stroužků |
nakládané kapary | 100 g |
olivový olej z pokrutin | 500 ml |
Postup přípravy
-
Rajčata rozkrájet na půlky, větši na čtvrtky, poskládat na plech s pečícím papírem slupkou dolů, osolit, posypat sušeným tymianem a bazalkou.
-
Péct (horkovzduch): 20 minut 180 °C, 20 minut na 160 °C, 20 minut na 140 °C (nyní trochu rozplácnout) a vrátit do trouby na 20 minut na 120 °C a nakonec na 100 °C dosušit do konzistence, kterou máte radi (asi hodinu). Při změně teploty pečení vždy troubu pár minut vyvětrat!
-
Vrstvit do skleniček s čerstvou bazalkou, česnekem a kapary, zalít olivovým olejem (pomace).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů