Děkuji Štěpánka Svobodová za SKVĚLÝ recept. Nádherně voní a chutnají skvěle
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Rajčata | |
---|---|
3 kg |
3 kg |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 hrsti |
2 hrsti |
20 stroužků |
20 stroužků |
100 g |
100 g |
500 ml |
500 ml |
Postup přípravy
-
Rajčata rozkrájet na půlky, větši na čtvrtky, poskládat na plech s pečícím papírem slupkou dolů, osolit, posypat sušeným tymianem a bazalkou.
-
Péct (horkovzduch): 20 minut 180 °C, 20 minut na 160 °C, 20 minut na 140 °C (nyní trochu rozplácnout) a vrátit do trouby na 20 minut na 120 °C a nakonec na 100 °C dosušit do konzistence, kterou máte radi (asi hodinu). Při změně teploty pečení vždy troubu pár minut vyvětrat!
-
Vrstvit do skleniček s čerstvou bazalkou, česnekem a kapary, zalít olivovým olejem (pomace).
Makronutrienty
25%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 622 kJ | 1 136 kJ |
Kalorická hodnota | 149 kcal | 271 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,16 g
2,19 g |
9,41 g
4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,516 SVJ | 0,941 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14 g
1,93 g |
25,6 g
3,52 g |
Bílkoviny | 1,61 g | 2,93 g |
Sůl | 0,464 g | 0,847 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů