Domácí sójový jogurt
- 1h
- 1 porce
- jednoduché
- Bez tepelné úpravy
- Fitness recepty
- Jíme venku
- Párty pro děti
- Rostlinný původ
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
mléko sojové, rostlinný nápoj | 100 ml |
jogurt bílý, rostlinná alternativa | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
V misce smícháme sójové mléko se sójovým jogurtem. Obě ingredience by měly mít stejnou, ideálně pokojovou teplotu. Dobře promícháme a necháme stát na místě, kde je teplota 35–40°C (můžeme použít jogurtovač, troubu a nebo v zimě radiátor). Jogurt necháme zrát idálně přes noc. Doma vyrobený jogurt v ledničce vydrží zhruba týden. Je dobré si vždy nechat lžíci jogurtu na výrobu další várky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů