- 1h
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Jogurt | |
---|---|
100 ml |
100 ml |
jogurt bílý, rostlinná alternativa 1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
V misce smícháme sójové mléko se sójovým jogurtem. Obě ingredience by měly mít stejnou, ideálně pokojovou teplotu. Dobře promícháme a necháme stát na místě, kde je teplota 35–40°C (můžeme použít jogurtovač, troubu a nebo v zimě radiátor). Jogurt necháme zrát idálně přes noc. Doma vyrobený jogurt v ledničce vydrží zhruba týden. Je dobré si vždy nechat lžíci jogurtu na výrobu další várky.
Makronutrienty
17%
50%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 295 kJ | 295 kJ |
Kalorická hodnota | 70,6 kcal | 70,6 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,17 g
3,52 g |
2,17 g
3,52 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,217 SVJ | 0,217 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,2 g
0,239 g |
4,2 g
0,239 g |
Bílkoviny | 6,32 g | 6,32 g |
Sůl | 0,151 g | 0,151 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů