V podstatě platí poměr 3:1. Já si upravila množství tak ,aby mi vyhovovalo na várku kterou potřebuji. Vy si jej samozřejmě upravte tak ,aby množství vyhovovalo Vám. V receptech na salko se často objevuje máslo, takže první pokus probíhal za přidání másla. Jenže mi v receptu přišlo naprosto zbytečné a přeci jen nechci pít máslo
Postup přípravy
-
Mléko s cukrem přivedeme k varu a vaříme cca 50 minut dokud nám směs nezmění barvu lehce do žluta a nezačne houstonut. Když mléko s cukrem začíná houstonut je potřeba hlídat bedlivěji aby se nám nepřipálilo. Pokud se tak stane, můžete salko rovnou vyhodit nesnažte se ho zachraňovat, pachuť po spáleném z něj nikdy nedostanete . Takto připravuji na vánoce x litrů salka je to prostě domácí a s cenou kupovaného salka nesrovnatelné
Makronutrienty
81%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 720 kJ | 288 kJ |
Kalorická hodnota | 172 kcal | 68,8 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
32,3 g
28,5 g |
12,9 g
11,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,23 SVJ | 1,29 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,25 g
0,75 g |
0,9 g
0,3 g |
Bílkoviny | 5,1 g | 2,04 g |
Sůl | 0,112 g | 0,045 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů