Domáci puding bez laktózy máte pripravený za pár minút a chutí rovnako teplý ako aj studený.
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Puding | |
---|---|
220 ml |
220 ml |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Domáci puding bez laktózy som varila nad parou t.j. najskôr si zohrejme vodu na bod varu a potom následne oheň stlmíme.
Zmiešame dokopy všetky ingrediencie na prípravu domáceho pudingu bez laktózy a za neustáleho miešania metličkou puding varíme nad parou.
Asi po 7 minútach puding začne tuhnúť.
-
Miešame pokiaľ puding dostatočne nestuhne.
Hotový puding môžeme ihneď konzumovať alebo ho uskladníme v chladničke ( nádobu s pudingom treba prekryť potravinovou fóliu aby v chlade neoschol).
Makronutrienty
44%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 227 kJ | 1 949 kJ |
Kalorická hodnota | 293 kcal | 466 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,7 g
4,67 g |
32,9 g
7,41 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,07 SVJ | 3,29 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,5 g
16,5 g |
34,2 g
26,1 g |
Bílkoviny | 4,61 g | 7,32 g |
Sůl | 0,443 g | 0,703 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů