Domácí pizza se smetanovým základem
Pizzu milujeme...s červenou i bílou omáčkou. Zde máte recept na smetanovou omáčku, je variabilní dle vašich chutí a možností.
- 1h:30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 400 g |
droždí sušené | 10 g |
sůl | 2 špetky |
olivový olej panenský | 2 lžíce |
voda vlažná | 250 ml |
olivový olej panenský | 1 lžíce |
cibule | 1 kus |
česnek stroužky | 2 kusy |
smetana ke šlehání, šlehačka | 50 ml |
tymián sušený | 0,3 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
čerstvý krémový sýr | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme vše ostatní a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou či fólií a necháme asi hodinu v teple vykynout.
-
Mezitím si připravíme omáčku: na oleji orestujeme cibuli, česnek a přidáme ostatní suroviny. Necháme povařit, vypneme a přidáme lučinu (nemusí být). Vše rozmixujeme dohladka.
-
Ricottu smícháme se solí a tymiánem.
-
Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý zvlášť roztáhneme na pečící papír do velkého kruhu. Potřeme omáčkou, poklademe plátky mozzarelly a naklademe kopečky ricotty.
-
Pečeme na maximum asi 15 minut dozlatova. Podáváme ihned z trouby, doplníme salátem z čerstvé zeleniny.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů