Domácí pizza se smetanovým základem

Jídelní plán

Pizzu milujeme...s červenou i bílou omáčkou. Zde máte recept na smetanovou omáčku, je variabilní dle vašich chutí a možností.

Domácí pizza se smetanovým základem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 400 g
droždí sušené 10 g
sůl 2 špetky
olivový olej panenský 2 lžíce
voda vlažná 250 ml
olivový olej panenský 1 lžíce
cibule 1 kus
česnek stroužky 2 kusy
smetana ke šlehání, šlehačka 50 ml
tymián sušený 0,3 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 1 špetka
čerstvý krémový sýr 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme vše ostatní a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme utěrkou či fólií a necháme asi hodinu v teple vykynout.

  2. Mezitím si připravíme omáčku: na oleji orestujeme cibuli, česnek a přidáme ostatní suroviny. Necháme povařit, vypneme a přidáme lučinu (nemusí být). Vše rozmixujeme dohladka.

  3. Ricottu smícháme se solí a tymiánem.

  4. Vykynuté těsto rozdělíme na 2 díly, každý zvlášť roztáhneme na pečící papír do velkého kruhu. Potřeme omáčkou, poklademe plátky mozzarelly a naklademe kopečky ricotty.

  5. Pečeme na maximum asi 15 minut dozlatova. Podáváme ihned z trouby, doplníme salátem z čerstvé zeleniny.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů