Domácí pizza s rajčatovým základem
Pravá italská pizza se peče při velmi vysoké teplotě, my dosáhneme asi max.250°C. Chuť podpoříme pečením na kameni, ale i plech postačí. A obložíme si tím, co máme rádi :)
- 1h:20m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
droždí kostka | 15 g |
hladká mouka pšeničná | 300 g |
sůl | 3 g |
olivový olej | 1 lžíce |
voda vlažná | 150 ml |
olivový olej | 1 lžíce |
česnek stroužky | 3 kusy |
cibule | 1 kus |
sůl | 1 špetka |
rajčatové pyré, passata | 150 ml |
Postup přípravy
-
Ve vodě si rozpusťte droždí, přidejte vše ostatní a rukou či v robotu vypracujte hladké těsto. Zakryjte poklicí či fólií a nechte asi hodinku v teple vykynout.
-
Mezitím si připravte omáčku: na oleji zpěňte cibuli, česnek, po chvíli přidejte passatu a sůl a nechte pár minut společně provařit.
-
Vykynuté těsto rozdělte na 2 díly, každý vytvarujte na samostatném pečícím papíru válečkem a rukama do tvaru pizzy. Potřete omáčkou, obložte a pečte na maximum asi 8-10 minut dozlatova. Podávejte hned po vytažení z trouby.
-
Na obložení pizzy například: rajče, čerstvá mozzarella a bazalka šunka, pikantní salám nebo slanina špenátové listy sýr s modrou plísní, parmazán na plátky pokrájená rajčata, mladé cukety feferonky, nakládané artyčoky nebo houby olivy, ančovičky, kapary
-
Můj tip: Pokud nechcete zbytečně utrácet, zkuste kámen na pečení z Orion domácích potřeb. Není to vyloženě kámen, ale kamenina, tedy neváží tolik, nicméně funguje dostatečně dobře a za normální peníze dostanete kulatý nebo hranatý přírodní materiál vhodný na pečení do trouby.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů