Domácí müsli tyčinky nebo křupavé kroužky bez lepku, mléka, sóji i vajíček
Šťavnaté tyčinky bez výše uvedených alergenů, pokud by Vám dělaly problém i oříškové tuky je možné na spojení použít bezmléčný tuk... Z této dávky je jich asi 26 ks a musím říct, že se mi do nich podařilo propašovat tentokrát i sušené plody černé jeřabiny - ARÓNIE, které jsou přímo vitamínovou bombou.
- 1h
- 26 porcí
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Jedlé dárky
- Jíme venku
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Párty pro děti
- Pečení
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 26 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vločky rýžové | 120 g |
vločky pohankové | 50 g |
jablka sušená, křížaly | 50 g |
černá jeřabina, aronie sušená | 50 g |
kandované ovoce | 50 g |
slunečnicová semínka pražená | 100 g |
med včelí | 3 lžíce |
příkrm, přesnídávka s jablky | 5 lžic |
čokoláda hořká | 50 g |
kokosový olej | 4 lžíce |
Postup přípravy
-
Do mísy všechny ingredience odvážíme, alespoň jednu třetinu odsypeme a rozmixujeme (pro lepší propojení). Sypkou směs vrátíme zpět ke směsi původní. Přilijeme přesnídávku, sirup, tuk. Vše rukou promícháme až vznikne lepkavá koule.
-
Troubu rozehřejeme na 160°C. Pečící nádobu vyložíme pečícím papírem a vlhkou rukou rozvrstvíme müsli těstíčko po celé ploše (výška cca 0,5-1 cm). Pečeme cca 30 -40 minut spíše sušíme...
-
Po upečení necháme na mřížce úplně vychladnout a ztvrdlou placku ostrým nožem rozřežeme na tyčinky... nebo využijeme silikonovou formičku na tyčinky či donuty - kroužky.
-
Tip: pokud těstíčko na plech jen rozdrobíte, dostanete skvělou domácí granolu, kterou můžete uchovávat i několik týdnů v plechové dóze a dopřávat si ji k snídani či svačině.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů