Domácí müsli tyčinky nebo křupavé kroužky bez lepku, mléka, sóji i vajíček
Účastní se soutěže: Voňavé vaření
Šťavnaté tyčinky bez výše uvedených alergenů, pokud by Vám dělaly problém i oříškové tuky je možné na spojení použít bezmléčný tuk... Z této dávky je jich asi 26 ks a musím říct, že se mi do nich podařilo propašovat tentokrát i sušené plody černé jeřabiny - ARÓNIE, které jsou přímo vitamínovou bombou.
- 1h
- 26 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
120 g |
120 g |
50 g |
50 g |
posekat 50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
100 g |
100 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
5 lžic |
5 lžic |
bezmléčná Lidl, nasekat 50 g |
50 g |
4 lžíce |
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Do mísy všechny ingredience odvážíme, alespoň jednu třetinu odsypeme a rozmixujeme (pro lepší propojení). Sypkou směs vrátíme zpět ke směsi původní. Přilijeme přesnídávku, sirup, tuk. Vše rukou promícháme až vznikne lepkavá koule.
-
Troubu rozehřejeme na 160°C. Pečící nádobu vyložíme pečícím papírem a vlhkou rukou rozvrstvíme müsli těstíčko po celé ploše (výška cca 0,5-1 cm). Pečeme cca 30 -40 minut spíše sušíme...
-
Po upečení necháme na mřížce úplně vychladnout a ztvrdlou placku ostrým nožem rozřežeme na tyčinky... nebo využijeme silikonovou formičku na tyčinky či donuty - kroužky.
-
Tip: pokud těstíčko na plech jen rozdrobíte, dostanete skvělou domácí granolu, kterou můžete uchovávat i několik týdnů v plechové dóze a dopřávat si ji k snídani či svačině.
Makronutrienty
66%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 598 kJ | 415 kJ |
Kalorická hodnota | 382 kcal | 99,2 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
48,1 g
12 g |
12,5 g
3,12 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,81 SVJ | 1,25 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19 g
10,6 g |
4,94 g
2,76 g |
Bílkoviny | 5,76 g | 1,5 g |
Sůl | 0,026 g | 0,007 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů