Zbylo vám z polévky vařené hovězí maso? Potom vyzkoušejte tuto výbornou pomazánku odlehčenou jarní zeleninou.
- 15m
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Pomazánka | |
---|---|
uvařené, zbylé z polévky 100 g |
100 g |
70 g |
70 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 kg |
1 kg |
Postup přípravy
-
Maso nakrájejte na menší kousky a pomelte. Mrkev nastrouhejte najemno a cibulku nakrájejte celou i s natí také najemno. Přidejte hořčici, kečup, pepř dle chuti, trošku majoránky a osolte. Pro zjemnění přidejte ricottu nebo majonézu, pokud vám nevadí vyšší tučnost. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience dobře propojily.
-
Vejce uvařte natvrdo, nechejte vychládnout a buď do pomazánky přimíchejte pokrájené na drobné kousky, nebo si jím ozdobte pomazánku natřenou na pečivu.
Podávejte se zeleninou, k hovězímu jsou výborná rajčata či paprika. Dobrou chuť.
Makronutrienty
9%
54%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 555 kJ | 1 212 kJ |
Kalorická hodnota | 133 kcal | 290 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,98 g
1,26 g |
4,32 g
2,74 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,198 SVJ | 0,432 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,26 g
2,86 g |
18 g
6,24 g |
Bílkoviny | 11,9 g | 25,9 g |
Sůl | 0,421 g | 0,919 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů