Domácí mascarpone
Tak tomuhle receptu jsem naprosto podlehla. Chuťově je nesrovnatelný s tím kupovaným, je rychlý snadný a levný. Našla jsem poklad
- 20m
- 10 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
smetana ke šlehání, šlehačka | 500 g |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
Postup přípravy
-
Smetanu zahřejeme na mírném plameni těsně pod bod varu,v tuto chvíly přidáme šťávu z citrónu a ihned stáhneme z ohně. Směs by nám měla začít lehce houstonut . Smetanu necháme prochladnout a vlijeme do sítka vyloženého jemnou látkou.Takto necháme vykapat přez noc. Hotové mascarpone můžete dochutit dle své chuti a fantazie, hodí se jako krém, do dortů,dezertů apod
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů