Domácí mascarpone

Kitchen Book

Tak tomuhle receptu jsem naprosto podlehla. Chuťově je nesrovnatelný s tím kupovaným, je rychlý snadný a levný. Našla jsem poklad

Domácí mascarpone

Suroviny pro 10 osob

Čeho Kolik
smetana ke šlehání, šlehačka 500 g
citronová šťáva, čerstvá 2 lžíce

Postup přípravy

  1. Smetanu zahřejeme na mírném plameni těsně pod bod varu,v tuto chvíly přidáme šťávu z citrónu a ihned stáhneme z ohně. Směs by nám měla začít lehce houstonut . Smetanu necháme prochladnout a vlijeme do sítka vyloženého jemnou látkou.Takto necháme vykapat přez noc. Hotové mascarpone můžete dochutit dle své chuti a fantazie, hodí se jako krém, do dortů,dezertů apod

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů